phoca thumb l 05
Fotó: Makky György

 

Időpont: 2022. október 18.,  18 óra - nagyszínpad

A beszélgetést Nánay István vezeti.

 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, minden érdeklődőt várunk szeretettel! Részvételi szándékukat a szervezes@katonaszinhaz.hu e-mail címen jelezhetik. A regisztrációkat a beérkezés sorrendjében, a szabad helyek erejéig tudjuk jegyezni. Kérjük, hogy levelükben tüntessék fel, ha részt vettek A manó 1982-es bemutatóján, vagy, ha látták az előadást. A beszélgetés tervezett hossza 1 óra 30 perc.

 

"1982-ben nem várt és fordulatos események után lehetőség nyilott, hogy a Nemzet Színház kamaraszínházának korábbi épületében új társulat kezdhesse meg működését. Harminckét színész választotta egymást eufórikus hangulatban. Így indult a Katona.

 

Az első bemutató Csehov ritkán játszott darabja, A manó volt. Azok, akik élnek az eredeti szereposztásból, vagy rövidebb, hosszabb időre átvettek szerepeket; így Udvaros Dorottya, Cserhalmi György, Csonka Ibolya, Papp Zoltán, Szirtes Ági és Pogány Judit - 40 évvel később egy beszélgetésre gyűlnek össze hogy emlékezzenek és közösen megnézzék az előadás felvételének néhány részletét.

 

Mindenkit szeretettel várunk a Katona József Színházban, de külön megtiszteltetésnek vesszük, ha olyanok is megjelennek, akik az egykori előadás nézői voltak."
Zsámbéki Gábor