Tájékoztatjuk Nézőinket, hogy a Katona József Színház novemberi műsorára  már online és személyesen is válthatók jegyek a Közönségszolgálati Irodában!

 

Több nagysikerű produkciónk ebben a hónapban tér vissza a színpadra. Újra látható lesz az Ahogy tetszik, a Bánk bán, a Tartuffe, az Egy komcsi nyanya vagyok, a Lear király, a Rozsdatemető 2.0, a Széljegy, valamint Az átnevelhetetlen.

 


 





 

Repertoár előadásaink mellett több különlegességgel is találkozhatnak.

 

November 5-én a nagyszínpadon egy alkalommal kerül műsorra Mácsai Pál, Máté Gábor és Lukács Miklós estje, a Különkiadás. Örkény István és Esterházy Péter nem ismerték egymást, de hogy közük van egymáshoz, nem kérdéses. A két író világa generációs távolságuk, stiláris különbözőségük ellenére nagyon is alkalmas a párbeszédre. Mintha két alak, két szereplő lennének, de ugyanabból a színdarabból. Talán a helyszín teszi: Magyarország. Mácsai Pál, Máté Gábor, és Lukács Miklós ebben a különleges előadásban idézik meg a két író gondolkodása közti kapcsolatot, és ahogy egy zenés színdarabnál sűrítik a történetet és az időt, úgy fogják össze az elhangzó szövegeket Bartók, a jazz, a népdalok motívumai, és a szabad zenei improvizáció.

 

November 18-án a Sufniba érkezik önálló estjével Can Togay Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, költő. Az Egyiptom és más hazáim címet viselő előadáson Can Togay verseit Hámori Gabriella és a költő, Can Togay adja elő, harmonikán közreműködik David Yengibarian.

 

Szintén novemberben kerül sor decemberi bemutatóink nyílt próbáira. 19-én a Máté Gábor rendezésében készülő Tíz eszkimó próbájába pillanthatnak bele az érdeklődők a nagyszínpadon. Grecsó Krisztián új darabjának bemutatója december 17-én lesz. November 26-án pedig a Tarnóczi Jakab által színre vitt Magányos emberek c. előadás próbafolyamatába nézhet bele a közönség. A Gerhart Hauptmann drámája alapján készülő produkció bemutatóját 2022. december 16-án tartjuk.

 

Novemberben ismét visszatér a Cucli! A korábbi k2 színház társulatának tagjaiból alakult Apertúra alkotói ismét elhozzák a Kamrába népszerű produkciójukat. A 14. rész november 8-án, kedden, míg a 15. november 23-án lesz látható.